TFT Historie

Historien bag TFT-teknikken blev opdaget i 1980 af Dr. Roger Callahan fra USA, som er uddannet klinisk psykolog. Opdagelsen skete efter, at han tog et kursus i meridianlære og kinesiologi. Han prøvede nu at sætte sin psykolog-viden sammen med den nye viden, han havde fået.

Den første klient var en kvinde med vandskræk. Hun beskrev, at når hun blev bange for vand, så knugede hendes mave sig sammen. Callahan prøvede så at påvirke et punkt på mavens meridianbane. Og efter få minutters behandling, var hendes vandskræk væk, og det har den været lige siden.

Han har senere videreudviklet teknikken, og den bruges i dag af mange typer behandlere både i det etablerede og i det alternative system. Teknikken er meget simpel, og det er derfor ofte svært for folk at acceptere, at der ikke skal mere til for at løse op for problemer, som de måske har gået med, og måske også er blevet behandlet for, i årevis.

Dokumentation

TFT/EFT er godkendt som en evidense-baseret metode i USA. På  EFT Universe kan man fordybe sig i alt den videnskabelige forskning der er rapporteret om metoden. Man kan også google “EFT” og “Research” – det bringer også en del brugbare links op. Her lister vi bare nogle stykker.

Andre studier:

Læs om et omfattende Argentinske studie af Tankefeltterapi. klik her

Læs om studie udført i Congo og Rwanda (2005). klik her

Læs om resultater af behandling af krigstraumer i Kosovo. klik her

Der er endnu ikke udført danske videnskabelige undersøgelser. TFT/EFT er derfor ikke en erstatning for at søge almindelig lægehjælp eller anden psykologisk hjælp.