BWRT

BWRT – BrainWorking Recursive Therapy. En terapiform, som virker på (“Krybdyr komplekset”) den hurtigste del af hjernen. Denne del af vores hjerne genkender truende situationer inden vores bevidsthed kobles på, og derfor vil de fleste mennesker opleve at gamle ubehagelige minder virker helt “forsvundet” efter en BWRT behandling.

BWRT eller BrainWorking Recursive Therapy blev til i sin spæde start omkring år 2011. Efter sigende sad terapeuten Terence Watts og læste avis, da hans øjne tilfældigt faldt på en artikel omkring den forskning som Benjamin Libet havde foretaget i 1983. Det var den første spire til denne fantastisk effektive nye terapi. Spol to års tid fremad, og skaberen Terence Watts underviser det første hold i BWRT. Klinisk psykolog Rafiq Lockhat (Johannesburg, Sydafrika) var på dette første undervisningshold i BWRT og kendte til et par rygter om de fortræffelige resulater der allerede var skabt på kort tid. Han valgte at indføre BWRT som behandling i hans praksis, og i slutningen af april 2015 havde han gennemført omtrent 1.500 sessioner med virkelig godt resultat. Disse mange sessioner med Rafiq Lockhat blev lagt til grund som videnskabelig forskning, inden BWRT blev frigivet til undervisning af professionelle alternative behandlere i BWRT. Siden dengang er Rafiq Lockhat blevet partner med skaberen Terence Watts, med hovedansvar for test af nyudvikling.

Hvad er BWRT? BWRT er en banebrydende terapiform, der på blot får år har gået sin sejrsgang rundt om i verden. Det er naturligt at forsøge at sammenligne BWRT med tidligere terapiformer, fordi vores hjerne ofte skaber mening, når vi kan finde delelementer, vi genkender. Dette skaber dog blot et skævt indtryk af, hvad BWRT egentlig er. Der findes intet på nuværende tidspunkt der tilnærmelsesvis ligner BWRT og dets unikke tilgang til alternativ behandling af mentale og fysiske problemstillinger. Vær derfor nysgerrig – og forvent at blive overrasket over hvordan og hvor effektivt BWRT virker. Kort fortalt er BWRT en psykoterapeutisk terapiform hvor de uønskede kognitive processer i hjernen 1), og den deraf følelsesmæssige reaktion i kroppen, ændres til at være ønskelige tanker og modificerede reaktioner på gamle ubehagelige minder – således at den følelsesmæssige reaktion i kroppen STOPPER (inden den overhovedet er startet)! BWRT og sanserne Hjernen modtager via det ubevidste virkelig mange informationer(bits) fra sanserne hvert sekund: 10 millioner fra øjnene(visuelt) 1 million fra huden(kinæstetisk) 100.000 fra øret(auditivt) 100.000 fra næsen(olfaktorisk) 1.000 fra smag(gustatorisk) Heraf kan et menneske typisk forholde sig bevidst til ca. 10-30 informationer. Vi har imellem 100-150 milliarder neuroner i hjernen, og hver af disse neuroner er forbundet til imellem 1000 og 10.000 andre neuroner. De danner et komplekst fysisk netværk, som et finmasket net af strukturer der forbinder sig i lag på lag. Der er millioner af neuroner i aktivitet på et hvilket som helst tidspunkt, og forbindelserne i netværket skifter konstant i forhold til hvad der bliver eller har været oplevet. Hver impuls der kommer ind fra den ydre verden, op til flere millioner hvert sekund, bliver testet for at genkende en del af et mønster så en passende respons kan iværksættes. Når vi endelig bliver opmærksomme på impulserne, så har de været testet millioner af gange, og så ved vi enten hvad vi kan gøre, eller erfarer at vi har brug for at finde ud af hvad vi kan gøre. Hjernen har brug for at udføre(eksekvere) når vi leder efter et svar(hvad kan vi gøre) – går der for lang tid med at finde svaret, så kan vi opleve stress.