Mariagerfjord-Lejr 10.-15. Juli 2018

Mariagerfjord-Lejr d. 10. – 15. juli 2018

Programmet er sammensat med tre yderst kompetente, hestekyndige kvinder, som hver især vil demonstrere og lære fra sig via adskilte workshop i ugens løb. Det drejer sig om Joan Sartori Søe fra Ranch Equus (http://ranchequus.dk), dyrlæge Heidi Nielsen (https://dyredoktor-heidinielsen.dk) og Stine Joy Langkilde (http://www.stinejoy.gominisite.dk).

Udover fokus på hestetræning og relationer mellem de to- og firbenede, vil menneskelig velvære og mindfulness også være i højsæde. Ugen igennem vil der være øvelser i mindfulness og fysisk udfoldelse. Derudover vil der også være mulighed for individuelle terapisessioner ved Susanne Mohr (http://susannemohr.dk/) eller massagebehandlinger/kropsterapi ved fysioterapeut- og kropsterapeutstuderende Mikael Hedegaard. Du kan arbejde med alt fra fysiske smerter, stress, angst og depression til fobier, uro eller styrkelse af dit selvværd. Al terapi er frivilligt, og det er kun dig der bestemmer, hvad du har lyst til at arbejde med.

Mikael:

Campen foregår i vidunderlige omgivelser ved Mariager Fjord. Vi bor i shelters med udsigt til fjorden. Måltiderne er  antiinflamatoriske og tilberedes af økologiske råvarer. Maden er sukker-, gluten-, koffein-, alkohol- og mælkeproduktfri. Der serveres 3 lækre måltider og tre forfriskninger i løbet af dagen. Trives du f. eks bedst om du får din morgenkaffe, da er det selvfølgelig muligt.

Vi – Maia, Mikael, Lars, Joan, Heidi, Stine og jeg vil stræbe os på at give dig nogle fantastiske dage fyldt med latter, læring, glæde og sundhed.

Detaljer ved tilmelding:

Prisen alt inkl. det vil sige fuld forplejning, faciliteter, fri hø, opsat fold, al undervisning, teori- og terapi-sessioner:

Kr. 5950,-

Ved tilmelding indbetales et depositum på kr. 1000,00, som ikke refunderes ved afbud. Tilmelding til susannemohr@hotmail.dk eller tlf. 26330583.

Senest den 15.04.17 indbetales restbeløbet på kr. 4950,00, som ikke refunderes ved afbud, overtages din plads af en anden deltager, får du kr. 4950,00 tilbage.

Faciliteter: Ny anlagt ridebane 20 gange 40 meter, Roundpen 16 m i diameter og proprioudstyr.

Lejrens adresse:
Skovbovej 50, 9500 Hobro.

Program – der må tages forbehold for mindre ændringer undervejs 😉

campDag 1:
Ankomst mellem kl. 15-18

Hestene indlogeres på i forvejen opsatte folde på ca. 8×8 meter.
Deltagerne indlogeres og aftensmad kl. 19.00.
 

 

 

Dag 2:
Desensibiliserings kursus ved Joan Sartori Søe – se www.ranchequus.dk

Har du en nervøs hest, der måske er bange for paraplyer, telte, regntøj, skilte bolde, klapsalver, buketter, legende børn, eller andre hverdagsuhyggeligheder? Denne dag får du teori, viden og værktøjer til, hvordan du videre kan træne din hest til at blive langt mere sikker i sin færden omkring.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3:
Introkursus til ProPrio-træning ved dyrlæge Heidi Nielsen – se                     www.dyredoktor-heidinielsen.dk

Propriotræning: Proprioceptiv træning stimulerer hestens bevidsthed om kroppens bevægelser, udfordrer balancen og styrker den dynamiske ledstabilitet og muskulaturen. Når vi træner propri- oception træner vi også hestens helt små multifidimuskler, som er med til at stabilisere hele hvirvelsøjlen og er derfor af stor vigtighed.

 

Når basis er på plads og ProPrio-Træningen har optimeret forbindelsen mellem hjerne og krop, så hesten ikke længere slingrer derudaf, som en ” fuld svensker” ( tyvstjålet udtryk her fra endnu en af Maikens rigtig gode og velskrevne blogg indlæg).
Så er hesten klar til at lære samling – læs selv, hvordan Maiken når dertil, og træner samling med sine heste:

Få nu røven med dig, så du ikke falder på næsen

 

Dag 4 og 5:
Teori og undervisning i centreret ridning ved Stine Joy www.stinejoy.gominisite.dk

Ryttercentrering: Måden vi bruger kroppen på, når vi rider, spiller en kæmperolle for, hvor godt hesten kan bevæge sig under os. Vores balance, stabilitet og fleksibilitet afgør, hvorvidt vi kan følge hestens bevægelse, og ikke mindst påvirke den på en positiv og konstruktiv måde.

Stine vil tage udgangspunkt i principperne fra Centreret Ridning, og er uddannet level 2 instruktør. Dagene vil indeholde teori samt en masse øvelser uden og med hest, således at du kan mærke forskellen på egen krop. Du vil få en øget forståelse for brugen af din krop, når du rider samt hvordan du påvirker hesten under dig.

Dag 1, 2, 3 og 4:

Kl. 07.00 – 08.00 – Morgenfodring af din hest

Kl. 08.00 – 08.20
Morgendrik og meditation
Kl. 08.20 – 09.00
Morgenworkout v/Mikael
Kl. 09.00 – 10.00
Morgenmad og kort pause
Kl. 10 – 12
Teori
Kl. 12-13.30
Frokost og pause
Kl. 13.30 -18.30
Enkelt lektion rytter/hest a ca. ½ time
Kl. 19.00
Aftensmad
Kl. 19.45
Kort afrunding af dagen og efterfølgende lejrbål

Dag 6:

Mindfulness ved Susanne, www.susannemohr.dk

Mindfulness er at være i nuet – uanset om du kan lide det eller ej. Når du opdager, at du ikke er i nuet, kan du bevidst flytte opmærksomheden tilbage til nuet via sanserne. Du kan lytte, smage, se, mærke eller dufte det øjeblik, der er netop nu. Eller du kan opleve, hvilke tanker der går gennem dit hoved, hvilke følelser du har, og hvad der sker i din krop. Du kan opleve nuet på en måde, hvor du er venlig og kærlig mod dig selv. Adlyd ikke bare tanker og følelser, men observer dem med humor og lethed. Når du har et godt forhold til dig selv, vil du ofte holde op med rutinemæssigt at gøre det samme igen og igen. Du passer på sig selv og bliver i stand til at se den rigdom, der er i hvert eneste øjeblik. 

Mindfulness trænes ved hjælp af meditationsøvelser, f.eks. en kropsscanningsøvelse.

Min erfaring er, at når jeg mediterer sammen med min hest, opsøger hesten mig, og sammen er vi til stede her og nu.

Når vi er nærværende sammen med vores heste, har vi muligheden for at lære en masse om os selv og om vores hest.

Kl. 08.00 – 08.20
Morgendrik og meditation
Kl. 08.20 – 09.00
Morgenworkout
Kl. 09.00 – 10.00
Morgenmad og kort pause
Kl. 10 – 12
Mindfulness ved Susanne
Kl. 12 – 13
Frokost
Kl. 13 – 15.30
Mindfulness ved hestene og Susanne
Kl. 15.30 – 16.30
Forfriskning samt evaluering af lejren
Afskedsritual
Kl. 16.30 – Pakke sammen og afgang